Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και υπερασπιζόμαστε το δασικό χαρακτήρα του Όρους Αιγάλεω


Η απεικόνιση στον Χάρτη του Όρους Αιγάλεω


Μιά μεριά του βουνού

Οι φωτογραφίες είναι από το μπλογκ της "Διαρκής Κίνηση"γιά την υπεράσπιση των δασών και αλσών Χαϊδαρίου

Μέχρι σήμερα ,μετά από πρόσκληση της της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς», έγιναν δύο συναντήσεις ενεργών πολιτών και εκπροσώπων δημοτικών κινήσεων από τον Κορυδαλλό, την Νίκαια, το Κερατσίνι, τον Πειραιά και την Δυτική Αθήνα γιά το Όρος Αιγάλεω. Στις συναντήσεις αυτές προέκυψε ότι η γενικόλογη και η επί πολλά χρόνια εξαγγελλόμενη,αλλά μη πραγματοποιούμενη,αναδάσωση και προστασία του Όρους Αιγάλεω,οδήγησε στην μη διατήρηση του δασικού χαρακτήρα του και τη σταδιακή παράδοσή του σε δραστηριότητες με κριτήριο το κέρδος.Ο πλούσιος προβληματισμός,οι ιδέες και οι προτάσεις που κατατέθηκαν επιβεβαιώνουν με τον πιό σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη γιά την δημιουργία μιάς υπερτοπικής και ανοιχτής συλλογικότητας στις γειτονιές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας από ενεργούς πολίτες,δημοτικές κινήσεις, συλλόγους ,έντυπα και φορείς που θα αντισταθούν με κάθε τρόπο στην συντελούμενη εδώ και χρόνια καταστροφή του οικοσυστήματος του Όρους Αιγάλεω.
Οι ενεργοί πολίτες και οι εκπρόσωποι των δημοτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων συμφώνησαν να προχωρήσουν στην διεύρυνση των συμμετοχών και από άλλες συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά , να συντάξουν ένα σχέδιο αρχών, αιτημάτων και διεκδικήσεων πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν όλες οι επιβαλλόμενες και αναγκαίες αντιστάσεις,δράσεις και πρωτοβουλίες γιά το Όρος Αιγάλεω και να προχωρήσουν σε ανοικτή εκδήλωση –συζήτηση με τους πολίτες.
Ιδιαίτερα σήμερα που το Συμβούλιο Επικρατείας με την 3η κατά σειρά απόφασή του δικαιώνει τους αγώνες των πολιτών του Κορυδαλλού και επιβάλλει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και την Νομαρχία Πειραιά την κατεδάφιση του Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ στους πρόποδες του βουνού,στο Σχιστό Άνω Κορυδαλλού,δίπλα στα παλιά Λατομεία.
Τα μηνύματα που φθάνουν από τα νέα κινήματα που εμφανίζονται σε όλο το Λεκανοπέδιο, μας γεμίζουν αισιοδοξία γιά την επιτυχία της πρωτοβουλίας μας. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά,οι πολίτες και οι συλλογικότητες συντονίζουν τους αγώνες τους μέσα από κινητοποιήσεις,διαδηλώσεις,νομική και τεχνική στήριξη. Στηρίζονται στην αρχή της αλληλεγγύης, γιατί γνωρίζουν ότι η υπεράσπιση της ποιότητας ζωής είναι υπόθεση όλων μας. Όσο αυξάνονται οι επιθέσεις στο φυσικό και αστικό περιβάλλον από ΥΠΕΧΩΔΕ,Δημάρχους, μεγαλοεργολάβους,τόσο αυξάνονται και οι αντιστάσεις των πολιτών
Το σχέδιο αρχών, αιτημάτων και διεκδικήσεων ολοκληρώνεται σύντομα με τις συμβολές όλων εκείνων που συμμετείχαν στις συναντήσεις,αλλά και όσων επιθυμούν να συμμετέχουν, και θα αποτελέσει τη βάση γιά τις επόμενες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2009 , ημέρα Πέμπτη και ώρα 8.30 μμ στον δεύτερο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού, Γρηγορίου Λαμπράκη και Καρυταίνης 1. τηλ. επικοινωνίας: 6944509626,6944860542,

Δεν υπάρχουν σχόλια: