Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Λατομεία–Αιγάλεω-αυθαίρετα

Βράχο –βράχο τον καϋμό μου
τον μετράω και πονώ κι είναι το παράπονό μου
πότε Δέντρο θα σε… δώ;




Ο Κορυδαλλός είχε την τύχη να αναπτυχθεί μεταπολεμικά στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω,γύρω από τέσσερεις μεγάλες κεντρικές πλατείες και πολλές άλλες μικρότερες. Όμως η τύχη αυτή δεν τον βοήθησε και πολύ.Βουνό και πλατείες μπορεί να του έδωσαν καλή φήμη και αυξημένη ζήτηση γιά κατοικία.Έφεραν όμως με την σειρά τους, από τη μιά, συνεχή κύματα εκκρηκτικής ανοικοδόμησης και από την άλλη, εκτεταμένη και χωρίς όρια εκμετάλλευση του βουνού με τα Λατομεία και την αυθαίρετη δόμηση.Μετά και από την μεγάλη οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού,οι τεράστιες ποσότητες τσιμέντου που δέχτηκε ο Κορυδαλλός και θα συνεχίσει απ΄ό,τι φαίνεται να δέχεται από την εκκρηκτική ανοικοδόμηση των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την ολοφάνερη έλλειψη πρασίνου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Γι΄αυτό λέμε
Ναι στην κατεδάφιση του Κ.Υ.Τ στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Ναι στα Αθλητικά Έργα με πράσινο γιά μαζικό Αθλητισμό. Όχι γιά τις ΠΑΕ
Απαιτούμε δημόσιο εξαντλητικό διάλογο γιά την τύχη των 115 στρεμμάτων των λατομείων και των εκτός σχεδίου πόλεως χέρσων περιοχών του Κορυδαλλού.
Απαιτούμε να μάθουμε με λεπτομέρειες πόσα μέτρα θα καλύψουν τα αθλητικά έργα.Πόση γή θα καλύψει το μπετόν,οι «σκληρές» επιφάνειες γιά δρόμους και η πλακόστρωση γιά πεζοδρόμια.

Γιατί
Δεν θέλουμε τα 115 στρέμματα να γίνουν σαν το Σελεπίτσαρι,τα Τουρκοβούνια και τη Φαληρική Ακτή,όπου οι υποσχέσεις γιά πράσινο ήταν μόνο λόγια και το μόνο που έμεινε ήταν το μπετόν.
Δεν θέλουμε τα 115 στρέμματα να γίνουν σαν τον Ελαιώνα ,όπου θα γίνει μιά μικρή πόλη, με το 13% της έκτασης μόνο γιά πράσινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: