Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ




Το Συμβούλιο Επικρατείας με νέα απόφασή του ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ να συμμορφωθεί με την 1889/2006 απόφαση της Ολομέλειας που είχε κρίνει παράνομο και αυθαίρετο το Κέντρο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.




Η Δημοτική Κίνηση «Πάμε Αλλιώς» συνεχίζει να συμμετέχει και να στηρίζει τον αγώνα γιά την απομάκρυνση του




2004-2008: Κέντρο Διανομής ΔΕΗ
· Οι πολίτες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους
· Τον αγώνα στήριξαν και στηρίζουν οι δημοτικές παρατάξεις του Συνασπισμού,του ΚΚΕ και της τοπικής Ν.Δ.
· Να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες ο νυν και πρώην Δήμαρχος .


Με την 1889/2006 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας έχει γίνει δεκτή αίτηση ακυρώσεως της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κορυδαλλού- Η Αναγέννηση.Με την απόφαση αυτή το Συμβούλιο Επικρατείας δικαίωσε με πανηγυρικό τρόπο τους αγώνες των πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων που τους στήριξαν και προχώρησε στην ακύρωση,λόγω ελλείψεως προηγούμενης εγκρίσεως περιβαλλοντικών όρων,των υπ΄αριθμ.7178/17-2-2004 και 17200/4-6-2004 αποφάσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος,Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων,με τις οποίες είχε χορηγηθεί "άδεια εγκρίσεως εργασιών εσκαφών" γιά το κέντρο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Σχιστό του Δήμου Κορυδαλλού και "άδεια εγκρίσεως γιά την ανέγερση" του εν λόγω κέντρου.

Να θυμίσουμε, ότι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα γιά την απομάκρυνση του Κέντρου επί δύο συνεχόμενα χρόνια είχε απέναντί της και την τότε πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου,στην οποία συμμετείχε και ο νυν Δήμαρχος.
Όμως,άν και από την έκδοση της παραπάνω απόφασης έχουν ήδη περάσει τρία χρόνια, τόσο η Κεντρική Διοίκηση,όσο και η Νομαρχία Πειραιά,δεν έχουν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, έτσι ώστε να χαρακτηρίσουν όλες τις κατασκευές αυθαίρετες και να προβούν στην άμεση κατεδάφιση αυτών.

Πρόσφατα το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας με το 89/2008 πρακτικό συνεδριάσεώς του καλεί την Διοίκηση να συμμορφωθεί με την 1889/2006 απόφαση της Ολομέλειας και να προβεί στην κατεδάφιση του αυθαίρετου Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ.


Απόσπασμα από την ανακοίνωση του Πάμε Αλλιώς την περασμένη άνοιξη


΄Οχι άλλος χαμένος χρόνος
Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από τότε που οι αγώνες και οι επιβεβλημένες αντιστάσεις των ενεργών πολιτών και των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της αριστεράς στον Κορυδαλλό λοιδωρήθηκαν από την πλειοψηφία του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.
Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που η απόφαση με αριθμό 1889/2006 της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας δικαίωσε τους αγώνες και τις σθεναρές αντιστάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και των ενεργών πολιτών του Σχιστού και του Άνω Κορυδαλλού, κρίνοντας ότι το Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ είναι παράνομο και αυθαίρετο.
Μέχρι σήμερα όμως, Κυβέρνηση, αρμόδια Υπουργεία,ΔΕΗ και Νομαρχία Πειραιά δεν εφαρμόζουν τα νόμιμα,αλλά κάνουν κάθε τι γιά να διατηρηθεί η λειτουργία του Κέντρου
Το «Πάμε Αλλιώς» που συμμετέχει και στηρίζει τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής και των ενεργών πολιτών,απαιτεί να μην χαθεί άλλος χρόνος. Μόνο με τους αγώνες όλων μας θα απομακρυνθεί το Κέντρο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που είναι επικίνδυνο για την υγεία μας και εξαφανίζει έναν ελεύθερο χώρο απείρου φυσικού κάλλους που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού
· Απαιτούμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ.
· Ζητάμε οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο των Λατομείων να μην αποτελέσει δικαιολογία για την παραμονή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της ΔΕΗ στην περιοχή ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: