Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Αλληλεγγύη και Συμπαράσταση στα αιτήματα των κρατουμένων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

«Πάμε Αλλιώς»

Τα μεγάλα ποσοστά αποχής των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας από το συσσίτιο θέτουν με το πιό δραματικό τρόπο «στον έξω κόσμο» το ζήτημα των απαράδεκτων και πολλές φορές απάνθρωπων συνθηκών κράτησης και διαβίωσης. Υπεράριθμοι σε κελιά που δεν τηρούνται μέτρα υγιεινής,κακομεταχείριση,στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται,πλημμελείς συνθήκες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας,εκδίκηση και τυφλή βία,διακίνηση ναρκωτικών,χορήγηση αδειών με αδιαφανή και μεροληπτικά κριτήρια,κατάχρηση της προφυλάκισης,είναι μερικά από τα προβλήματα, που ακόμη και η πρόσφατη Έκθεση της Επιτροπής γιά την πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (20-12-2006) επιβεβαιώνει.
Σε όλα αυτά,που συμβαίνουν δίπλα μας, η πόλη του Κορυδαλλού,όπως και οποιαδήποτε πόλη στα όρια της οποίας λειτουργούν φυλακές, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς»,ενώνει τις δυνάμεις και τις φωνές της με το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους και καλεί
Τους Κορυδαλλιώτες/σσες να αφουγκραστούν τις κραυγές διαμαρτυρίας των κρατουμένων και να εκφράσουν την στήριξη και την αλληλεγύη τους στα αιτήματά τους.
Τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Δήμαρχο ν΄αρθεί στο ύψος των περιστάσεων,να δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή του στα αιτήματα των κρατουμένων και να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στον εξανθρωπισμό των σωφρονιστικών καταστημάτων της πόλης,γιά όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: