Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

3.311 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!

Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «Πάμε Αλλιώς» εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στα αιτήματα των κρατουμένων και καλεί με την ανακοίνωσή της στις 7-11-2008
Τους Κορυδαλλιώτες/σσες να αφουγκραστούν τις κραυγές διαμαρτυρίας των κρατουμένων και να εκφράσουν την στήριξη και την αλληλεγύη τους στα αιτήματά τους.
• Τον Δήμο Κορυδαλλού και τον Δήμαρχο ν΄αρθεί στο ύψος των περιστάσεων,να δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή του στα αιτήματα των κρατουμένων και να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στον εξανθρωπισμό των σωφρονιστικών καταστημάτων της πόλης,γιά όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν.

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας γιά τα δικαιώματα των κρατουμένων γιά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των εντυπωσιακών κινητοποιήσεων των κρατουμένων στις φυλακές και
Υπενθυμίζουμε επίσης την σημερινή συναυλία στις 7μμ στα Προπύλαια με την εθελοντική συμμετοχική πολλών γνωστών καλλιτεχνών συνεχίζεται και την συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη του αγώνα των κρατουμένων.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Δελτίο Τύπου 10/11/08
Τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, όλα με αριθμούς πρωτοκόλλων που έχουν κατατεθεί επίσημα στις γραμματείες των φυλακών, ανεβάζουν τον αριθμό των κρατουμένων απεργών πείνας στους 3.311, ενώ από σήμερα Δευτέρα αναμένεται να προστεθούν και εκατοντάδες άλλοι. Ταυτόχρονα με την απεργία πείνας συνεχίζεται αδιάλειπτα από χιλιάδες κρατούμενους η αποχή συσσιτίου.
Στην εντυπωσιακή κινητοποίηση των “κολασμένων” συμμετέχουν και 17 κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων που έχουν ράψει το στόμα τους (!).
Μαζική είναι επίσης, και η συμμετοχή των έγκλειστων παιδιών από τις φυλακές ανηλίκων. Πέρα όμως από τα στοιχεία για το συγκλονιστικό αγώνα των κρατουμένων, στα γραφεία μας φτάνουν και συνεχείς καταγγελίες για την απαράδεκτη στάση πολλών σωφρονιστικών υπαλλήλων που εκφράζεται με απειλές και απόπειρες τρομοκράτησης των κρατουμένων, αλλά και καταγγελίες για περιφορά ταψιών με φαγητά με προκλητικό τρόπο δίπλα από τους απεργούς πείνας, συμπεριφορά που συνιστά βασανιστήριο. Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να επέμβει τώρα προκειμένου να σταματήσουν τα βασανιστήρια και οι εκβιασμοί, θυμίζοντάς του ότι οι απεργοί πείνας προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες. Τον καλούμε, ακόμη, να προβεί άμεσα σε ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων, που και δίκαια είναι και εφικτά.
Υπενθυμίζουμε ότι η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων πραγματοποιεί τη Δευτέρα 10/11 στις 7..00 μ.μ. Συναυλία στα Προπύλαια με την εθελοντική συμμετοχική πολλών γνωστών καλλιτεχνών.
Υπενθυμίζουμε, επίσης ότι συνεχίζεται και η συλλογή υπογραφών για την υποστήριξη του αγώνα των κρατουμένων.


Σας επισυνάπτουμε το κείμενο των υπογραφών για τη στήριξη του αγώνα των κρατουμένων. Λόγω του επείγοντος της κατάστασης, παρακαλούμε οι υπογραφές να αποστέλλονται όσο το δυνατόν συντομότερα.

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Όλγα Μπαλαούρα 6977348963
Ρόζα Κοβάνη 6976352515
Αννίτα Μιχαηλίδου 6946391657
e mail: kratoumenoi@yahoo.gr

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


Με μια πρωτοφανή σε μαζικότητα απεργία πείνας οι κρατούμενοι δίνουν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές. Η υπομονή τους έχει πια εξαντληθεί. Η οργή τους δεν μπορεί να φυλακιστεί. Οι φωνές τους ενώνονται σε μια κραυγή που περνά τα τείχη της φυλακής.

Ενώνουμε τη δική μας φωνή με αυτή των έγκλειστων συμπολιτών μας και ζητάμε την άμεση λύση των δίκαιων αιτημάτων τους.


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: