Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 6944509625,210-4964500,210-4949070

email: pamealliws@yahoo.gr

FACEBOOK LINK






Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Να φύγει η Κεραία από την οδό Καρπενησίου 24

Η παράνομη και αυθαίρετη κεραία επί 11 ολόκληρους μήνες βρίσκεται στη θέση της

Είναι γνωστό, ότι από το Νοέμβριο του 2007, στον Άνω Κορυδαλλό και στην οδό Καρπενησίου αρ. 24,υφίσταται κεραία κινητής τηλεφωνίας της Vodafon,η οποία δημιουργεί προβλήματα υγείας στους κατοίκους.Πολύ κοντά και σε απόσταση λιγότερο από 200 μέτρα λειτουργεί σχολικό συγκρότημα ( 5ο δημοτικό σχολείο,4ο νηπιαγωγείο και 4ο και 5ο γυμνάσιο). Η κεραία αυτή εγκαταστάθηκε χωρίς άδεια και κρίθηκε αυθαίρετη και παράνομη από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στις 12-11-2007 , από την ΔΕΗ στις 24-1-2008 και από την Πολεοδομία Πειραιά στις 18-3-2008.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της οδού Καρπενησίου, αλλά και οι μαθητές και δάσκαλοι των σχολείων, πλήττονται γιά δεύτερη φορά από τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.Αμέσως συγκρότησαν επιτροπή κατοίκων,έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πίεσαν τον Δήμαρχο Κορυδαλλού να αναλάβει πρωτοβουλίες γιά την αφαίρεση της παράνομης κεραίας.


Ο Δήμος Κορυδαλλού δεν λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά
Παρ΄όλα αυτά όμως η κεραία εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της.Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων μέχρι σήμερα σκοντάφτουν στους αργούς διοικητικούς και γραφειοκρατικούς ελέγχους και οι αρμόδιοι του Δήμου Κορυδαλλού δεν λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα η εταιρεία Vodafon να κερδίζει χρόνο.Αρχές Ιουλίου 2008 η εταιρεία προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, ζήτησε την ακύρωση της απόφασης του Νομάρχη Πειραιά γιά την κατεδάφιση της κεραίας και πέτυχε με προσωρινή διαταγή να ανασταλεί η εκτέλεσή της.Την περασμένη βδομάδα στις 23-10-2008 εκδικάστηκε στο ίδιο Δικαστήριο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης και αναμένεται η έκδοση απόφασης.



Ο Νόμος προστατεύει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και όχι τους πολίτες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που το ίδιο το νομικό πλαίσιο λειτουργεί περισσότερο φιλικά προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, παρά προστατευτικά για τους πολίτες,αν και αναγνωρίζει την επικινδυνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Η σημερινή δημοτική αρχή το ελάχιστο που θα μπορούσε να είχε κάνει είναι να αφαιρέσει την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Να δημιουργήσει μηχανισμό μετρήσεων της ακτινοβολίας και αρχείο καταγραφής των παράνομων κεραιών.Να στηρίζει με κάθε μέσο τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Να τι έγραψε στο προηγούμενο φύλλο της Κορυδαλλιώς η φίλη μας Κωνσταντίνα Καπράνου,κάτοικος της περιοχής και μέλος της επιτροπής κατοίκων γειτονιάς
«Κύριε Κασιμάτη , μήπως όλες οι ΄΄απαιτούμενες ενέργειες΄΄ που αναγράφονται στις επίσημες απαντήσεις γιά άμεση αποκαθήλωση της κεραίας, πρέπει να τις δούμε να υλοποιούνται ; Να θυμήσουμε στον Δήμαρχο Κορυδαλλού ότι η απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή πυροβολεία του όρους Αιγάλεω αποτελεί πάγιο αίτημα του Κορυδαλλού.
Μέσα σε αυτούς του πέντε μήνες , αυτό που αποκομίσαμε ως κάτοικοι της περιοχής:
Α.-Η άσκοπη έκθεση στην ακτινοβολία
Β.-Κούραση γιά την διεκδίκηση αυτών που θα έπρεπε ήδη να θεωρούνται κεκτημένα.
Γ.Ανασφάλεια γιά την Τοπική Αυτοδιοίκηση που γελιοποιείται με κάθε είδους τεχνάσματα των ανεύθυνων συμπολιτών μας.
Δ.-Τις νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες στις οποίες είμαστε καθηλωμένοι ενάντια στην παραβατικότητα των συνανθρώπων μας.
Ζητάμε την οριστική λύση του προβλήματος .Θέλουμε κάτι παραπάνω από τις φιέστες γιά εθνικές γιορτές.»

Θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα με καθημερινή ενημέρωση .

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: